Novy /home/ pro Ascii

ASCII, svobodny internetovy prostor, bylo vystehovano 12.rijna 2004 z ul. Kinkerstraat 92 v Amsterdamu. 31.rijna byl zasquatovan novy prostor pro tento projekt na Wibautstraat 7.
ASCII poradalo oteviraci party v sobotu 6.listopadu. Nyni je tedy znovu otevreno denne mezi 14 a 19h.
Pracuje na vytvoreni skupin kolem urcitych temat, pro ktere jsou vyhrazeny ruzne dny v tydnu. Zatim funguji:

Pondeli…Forum uzivatelu Linuxu
Soubor informaci (o problemech s Linuxem a jejich reseni), ktere mohou byt nalezeny on-line, je obrovsky, ale porad to nemusi stacit. Casto je snazsi zkusit resit problemy spolu s ostatnimi. Dokonce mozna ani na net pripojeni nejste a jeste nevite, jak na to.
Pro vas je urceno pondelni forum, jsme pripraveni odpovedet na vase otazky a pomoci vam. Nemuzeme slibit, ze vyresime vsechno, ale urcite se o to pokusime. Pokud uz mate zkusenosti s Linuxem, jste take vitani, muzete pomahat mene znalym nebo s nami proste jenom diskutovat o vasich oblibenych aplikacich, vymenovat si tipy a triky. Forum by take mohlo, az shromazdime dostatecne mnozstvi linuxovych problemu a jejich reseni, dostat online formu na strankach ASCII.

Ctvrtek…Umeni a prace s pocitacem
Snazime se pomahat lidem s otazkami kolem grafiky na Linuxu: optimalizace/manipulace s grafikou, pomoc pri tvorbe webu, letaku, plakatu, propagace s pouzitim Linuxu, prechod od M$ Office pres Open Office, Photoshop na Gimp atd., optimalizace a design pracovni plochy atd. Pripravujeme dva graficke kompy s tiskarnou a scannerem. Tyto dva pristroje nejsou soucasti verejneho prostoru ASCII a cas na nich straveny muze byt predem rezervovan pro praci na projektech.
14 az 19h…grafika/web design, odpovedi na otazky
19 az ??h…zaklady html, uvod do web designu na Linuxu

Patek…Den bezdratoveho pripojeni
ASCII se podili na nekolika projektech bezdratoveho pripojeni, lokalnich (Amsterdam) i mezinarodnich. Kazdy patek se schazime od 15 do 18h. Nekteri lide z ASCII zalozili amsterdam-wireless, web, jehoz cilem je vytvoreni komunity bezdratove site v Amsterdamu. ASCII poskytuje internet na podivnych mistech, kdykoli je to treba. Napr. NoBorder Camp ve Strasburku, Bulderbos Camp na nove pristavaci plose letiste Schiphol. Konstruuje vlastni anteny, ma vybaveni a znalosti pro mereni spojeni na dlouhou vzdalenost a muze poradit.
“Sdilime nase znalosti…”

Sobota…Pomucky pro aktivismus v mediich

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload