Prohlášení squaterů z Milady k událostem 16. 10. 08

Abychom uvedli na pravou míru všechny dezinformace, které se v průběhu dne objevily v médiích i mezi našimi sympatizanty, rozhodli jsme se dnešní události stručně popsat:

Tedy: kolem 9 ráno přijíždí ke squatu několik úředníků z městské části a ÚIV (majitel pozemku, na kterém právně neexistující Milada stojí) v doprovodu třech policejních aut. Po chvíli doráží nákladní auto s kontejnerem a najatí dělníci začínají uklízet kolem baráku: dozvídáme se, že městská část vyzvala majitele pozemku, aby si kvůli stížnostem sousedů uklidili na „svém“ pozemku. Podotýkáme, že nás, obyvatele domu, nikdo nekontaktoval, stačilo se ozvat na e-mail (k dohledání na našich stránkách- milada.org) a domluvit se na datu přistavení kontejneru- bydlí nás tu dost na to abychom ho zvládli sami během chvíle naplnit, což jsme již v minulosti několikrát na vlastní náklady učinili. Vrcholem všeho pak bylo arogantní jednání jakési zaměstnankyně ÚIV, která se nám odmítla představit, po celou dobu zásahu poroučela asistujícím příslušníkům PČR a nutila zaměstnance úklidové firmy nakládat naše osobní věci. Za nepořádek byly považovány i stůl a židle stojící na zahradě.
Lživá kampaň proti Miladě v Blesku (který se z nás snaží udělat bandu narkomanů systematicky terorizujících obyvatele okolních čtvrtí), nebývale částé návštěvy policie spolu s dalšími informacemi z různých zdrojů vedly k naší zvýšené pozornosti v posledních dnech a když před squat dorazilo několik policejních aut, obávali jsme se, že jde o pokus o vyklizení. Tuto informaci jsme tak s žádostí o pomoc zveřejnili na svých stránkách a rozeslali ji lidem, kteří nás dlouhodobě podporují. Během následujících třech hodin se jich zde sjela zhruba stovka, většina z nich však až ve chvíli, kdy byla policie i úředníci pryč a nám tak nezbývalo než konstatovat, že šlo o planý poplach. Na místě se objevil i překvapivě vysoký počet novinářů.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem našim známým za projevenou solidaritu. Zároveň bychom pak chtěli vyzvat majitele a úřady, aby do budoucna případné problémy řešili přímo s námi, popř. nás alespoň informovali o tom, že nějaké problémy jsou; předešli bychom tím podobným komplikacím.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload