Neděle 12. července, park Na Kampě

Neděle 12. července, park Na Kampě: vegan acustic punk Tes (Holandsko) + Rudá lůza

V neděli 12. července vystoupí v Praze vegan punkerka Tes (domovem v Holandsku) se svým sólovým akustickým projektem doprovázená jihlavskou Rudou lůzou. „Koncert“, pokud se tak dá vystoupení pod širým nebem nazvat, proběhne od 20:00 na pražské Kampě.

Vystoupení se koná v rámci akcí na protest proti vystěhování squatu Milada. Je to právě tento druh koncertů, který se ve sklepě Milady odehrával. Když jsme teď o tyto prostory přišli, nezbývá než vystupovat na ulici. Na druhou stranu je to i příležitost ukázat, že „squaterské“ kulturní akce nejsou rejem alkoholu, drog a grilování malých dětí.

Tes prošla několika holandskými punkovými skupinami, aby nakonec před několika lety začala se svým sólovým akustickým projektem. V roce 2005 vydala první desku s vlastními písněmi hranými na kytaru a piáno. Minulý rok následovala druhá deska “War is Peace, Freedom is Shopping, Ignorance is Strength, Compassion is Terrorism” (Válka je mír, svoboda je nakupování, ignorance je síla, soucit je terorismus), na jejíž podporu Tes vyjela na evropské turné. V textech svých písní se zabývá nejen právy zvířat, ale i politikou a obecně názory na důležité věci okolo nás.

Rudá lůza je jihlavským akustickým projektem, který postupně vykrystalizoval do podoby jednoho chlapíka s kytarou s chytrými a ostrými politickými texty.

Tes na MySpace: http://www.myspace.com/lazychairpolitics

Tes na webu: http://tes.punkportal.hu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload