Barcelona: Obrovská budova Španělské banky obsazena squattery!!!

Včera ve 20 hodin byla osvobozena stará budova Španělské kreditní banky. Chceme tak rozšířit výzvu k účasti na generální stávce, která proběhne 29. září 2010.

150 m² velký transparent, rozvinutý na fasádě budovy, poskytuje jasné prohlášení: “Banky nás dusí, zaměstnavatelé nás ždímají, politici nám lžou, největší odbory nás prodávají: ať jdou do hajzlu!” Na jiném se píše: “Toto je výzva ke společnému boji, Sociální a Divoké Stávce!”

Smyslem akce je vytvořit prostor pro setkávání všech lidí, kteří se cítí být sami proti krizi systému. Krize napadá všechny úrovně našeho života: utápíme se v hypotékách, jsme vystěhováváni, beznadějní, umlčení a sami.

Toto je symbolická squatterská akce, která chce lidi přimět k zamyšlení a dát impuls všem, kdo nechtějí být na straně politických, korporačních a odborářských autorit. Od politiky souhlasu a sociálního míru se přesuňme k politice boje a sociálního konfliktu. Nemůžeme zůstat mlčet před státem, který ušlapává naše práva. Škrty v sociálním sektoru, nová reforma pracovních podmínek a rezignace lidových vrstev mohou být zastaveny: pokud zmrazíme celou Barcelonu při stávce 29. září a neustoupíme tváří v tvář tlaku zákonů, které nás odvádějí ještě dále od šťastného a spravedlivého života, můžeme znovu najít vzájemnou důvěru, rozvíjet solidární vazby a pomáhat si.

Každý den budou probíhat různé činnosti, koncerty, schůze a informační aktivity k organizaci generální stávky.

Obrázky squatu tady

Odkazy:
http://assembleadebarcelona.wordpress.com
http://nosaltresoells.org
Webová stránka a videa z obsazení: http://movimentdel25.org

Článek z 26.září 2010, originál na Indy NL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload