OŽIVTE SI BARÁK – interaktivní instalace kulturního čtrnáctideníku A2

A2 představuje interaktivní instalaci na festivalu 4 + 4 dny v pohybu:

OŽIVTE SI BARÁK – aktivita pro záchranu ohrožených a opuštěných budov

V památkově chráněném centru metropole, které je mimo jiné na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, se nacházejí desítky ohrožených a opuštěných budov, o které se jejich majitelé dlouhodobě nestarají, či je přímo úmyslně nechávají chátrat. Dosavadní postup úřadů vůči vlastníkům je nedostatečný a neefektivní. Aktivita, která dočasně využije objektů pro kulturní účel, má za cíl upozornit na stav objektů i zodpovědnost za něj širší veřejnost, politiky, úřady a konfrontovat i samotné vlastníky.

PO DOBU KONÁNÍ FESTIVALU
interaktivní instalace umístěná v 1. patře budovy
otevřená vždy od 16.00 do 21.00 hodin

Dejte šanci chátrající budově ve Vašem okolí, přijďte pro ni hlasovat a zaznačit ji do naší mapy nejohroženějších pražských objektů.
Dostane tak naději na oživení.

PÁTEK 21. 10. 2011

– od 17.00 přednáška s diskuzí:

Na téma ohrožených a opuštěných budov přijdou pohovořit:
ing. arch. Ondřej Šefců – náměstek památkové péče Odboru péče o majetkový fond NPÚ, územní odborné pracoviště v hlavním městě Praze,
Marek Čaněk – koordinátor projektu Praguewatch.cz,
Jakub Bachtík – Klub Za starou Prahu.

– od 20.00 hodina umění a celá noc zábavy s A2:

IQ+1
Improvizační skupinu IQ+1 je možné definovat jako „site & moment-specific“, neboť aktuální výraz vzniká vždy neopakovatelně v daný moment, v daném prostoru. Inspiraci čerpají nejen z daného prostoru a jeho zvukových kvalit, ale i z momentálního obsazení, které se může libovolně měnit.

RUiNU
Tříčlenná formace z okruhu vydavatelství KLaNGundKRaCH, pohybující se na pomezí noise a volné improvizace. Kombinace elektroniky nejrůznějšího původu s dechovými nástroji a rozvíjení neodbytného pocitu, že svět je plný potenciálních ruin.

DJ’s Pláteník
Lexa
Hanych & MC Soldán

Těšíme se na vás!
redakce A2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload