TZ Bydlení pro rodiny s dětmi nalezeno, sháníme prostředky na kauce

Tisková zpráva iniciativy Bydlení pro všechny ze dne 3. února 2013 (19:305 SEČ)

 

Během soboty se aktivistů iniciativy podařilo nalézt majitele nemovitostí, kteří disponují potřebným počtem bytů a jsou ochotni uzavřít standardní nájemní smlouvy s přijatelnou výší nájemného. Nejednalo se o nemovitosti, zveřejněné organizací Člověk v tísni v minulém týdnu. První dvě rodiny původně vystěhované z domu v Předlicích se do nových bytů již dnes přestěhovaly. Zbylé rodiny i další obyvatelé ubytovny by je měli následovat v pondělí.

 

Akutně sháníme během zítřejšího dne finanční prostředky na zaplacení kaucí a prvních nájmů. Jedná se přibližně o částku 25.000,- Kč. Prostředky můžete zasílat na na účet o.s. Konexe č.ú.: 2500271703/2010 (var.symb. 3332013 do sdělení uveďte „ubytovna“ případně „půjčka“, v tom případě vám částku vrátíme, až bude refundována platbou ze sociálního příspěvku).

 

„Všem děkujeme za projevenou podporu, lidem z Ústí, z dálky i ze sousedního Německa, kteří nás přijeli dnes také podpořit,“ děkuje Lenka Novotná. „Děkujeme i lidem co již peníze na bankovní účet poslali, velice si jejich podpory vážíme. Stále zajišťuje lidem na ubytovně teplé jídlo a nápoje a náhradní zdroje tepla a světla. Přenosná plynová kamna temperují postupně obydlené místnosti. Doufáme, že dnešní noc na ubytovně bude poslední a další již stráví ve svých nových domovech,“ doplňuje Lenka Novotná.

 

Na ubytovně v Krásném Březně bylo od pátku bez tekoucí vody, bez elektřiny a dodávek tepla 40 původních obyvatel i s dětmi, kteří neměli zajištěné náhradní ubytování. Od minulého týdne je podporovala řada dobrovolníků, jednotlivců i z různých organizací, například z Iniciativy Ne rasismu (www.nerasismu.cz), část aktivistů zastřešuje neformální iniciativa Bydlení pro všechny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload