Rozbrat: Alarm!

Rozbrat je už 14 let fungující squat v Poznani, který je v současnosti ohrožen, prostor má být vydražen a squatu tedy hrozí zánik:

“Náš právník byl informován o tom, že soudní vykonavatel/vymahatel dluhu právě poslal spisy a kompletní dokumentaci k soudu, aby bylo stanoveno datum aukce. Datum se může objevit brzy. Plocha, na níž stojí Rozbrat, by pak mohla být prodána. Kampaň “Rozbrat zůstane!” nebyla v posledních měsících příliš silná, ale to neznamená, že se naše situace stabilizovala. Buďte na pozoru a podpořte nás, až to bude potřeba. Naše stanovisko se nemění: nevzdáme se bez boje!”

Kolektiv squatu Rozbrat

Squat je určen k bydlení, ale fungují tam také různé projekty a kolektivy:

“Z projektu, určeného k bydlení, se squat rozrostl na sociálně-politické a kulturní centrum, které každoročně organizuje desítky různorodých aktivit: koncertů, parties, výstav, přednášek, pikniků, diskuzí, sportovních zápasů a co je nejdůležitější: spousty demonstrací a protestů…Účastníme se lokálních protestů, od stávek pracujících po souboje lokálních komunit s úřady, přes širší protesty dalších utlačovaných skupin, lidí diskriminovaných na základě sexuality, rasy nebo ekonomicky utlačovaných”

Web squatu Rozbrat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload