Policejní zásah na Miladě, 2.11.

Kromě zhruba osmdesáti lidí přijela na sobotní party i nevítaná návštěva- celkem 15 policejních aut. Běžný výjezd kvůli hluku (jak jsme slíbili, izolace bude co nevidět) to tedy zřejmě nebyl, i když se nás o tom zpočátku příslušníci PČR snažili přesvědčit. Proč potom nešli na naší radu řešit problém s DJ´s? A proč tedy lezli do hořejších pater domu, budili spící lidi a požadovali aby všichni vylezli před barák?
Protože nás chtěli vyklidit, popř. se na podobný scénář připravit!
My máme ale taky svý scénáře a tak jsme se nenechali zaskočit. Jeden z nás odmítal slézt ze střechy až do chvíle, kdy ho na ní vystřídali jiní, již perlustrovaní z nás- dotyčný byl následně zadržen na několik hodin na stanici v Kobylisích, kde mu bylo mimo jiné vyhrožováno převezením do Bohnic..
Pro nás celý incident znamená jediné: zas jsme si o kousek jistější, že jsme někomu trnem v oku. Pravděpodobně si kdosi dělá zálusk na pozemek, kde právně neexistující Milada stojí, možná jen klukům a holkám od Policie vadí, že jsme krapet aktivnější než bylo posledních pár let zvykem.
Každopádně zůstáváme v pohotovosti a vy v ní prosím buďte taky. Milada není jen těch, kdo v ní bydlí, Milada je nás všech- všech kdo kdy kdekoliv squatovali, všech anarchistů a svobodomyslných lidí, všech příznivců undergroundu a alternativní kultury. A my všichni musíme dát v případě pokusu o vyklizení svůj nesouhlas důrazně najevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload