Christiánie versus stát

Proces Christiánie versus stát začal

03. 11. 2008

První z dvanácti soudních stání ve sporu, který Christiánie vede proti státu, začalo dnes dopoledne. Stání pojednávalo o prvních letech Christiánie.

Soud má rozhodnout o tom, zda obyvatelé Christánie nabyli právo užívat stará kasárna vydržením. Stání se účastnilo zhruba 20-25 přihlížejících – někteří z nich byli obyvatelé Christiánie – a vše proběhlo v klidu.

Christánie zažalovala úřady, aby získala konečný rozsudek, podle kterého má jako kolektiv nevypověditelné uživatelské právo na oblast, kterou starší generace obsadila v roce 1971….VÍCE

…..

Christánie: stát nás podvedl

07. 11. 2008

První svědci z Christiánie, kteří dnes vystoupili u Zemského soudu, poukazovali na nečestné jednání státu při projednávání budoucnosti Christiánie.

”Bylo to svinstvo”

Při dnešní výpovědi svědků v případu ”Christiánie versus stát” si nikdo nebral servítky. Svědek Preben Dam Kristensen vyjádřil svůj názor na průběh jednání se státem, které skončilo vypovězením kolektivního uživatelského práva Christánie v roce 2004.

Podle slov advokátů Christánie tomuto rozhodnutí státu předcházel dlouhý proces, jehož výsledkem v roce 2002 bylo to, že úřady již dál nemohly proti Christiánii používat argument nepovolených staveb…VÍCE

….

Christiánie – smlouva “zmizela”

08. 11. 2008

Advokáti zastupující Christiánii se včera v soudním sále rozčilovali kvůli znemožněnému přístupu k tajným a zadrženým dokumentům, které jsou v procesu klíčové.

Advokátům bylo řečeno: „tyto dokumenty již neexistují“

Advokáti Knud Foldschack a Christian Dahlager se marně pokoušeli získat přístup k naprosto klíčovým dokumentům, které se týkají smlouvy z roku 1991 mezi státem a Christiánií.

Ale Katastrální úřad nemovitostí (v Dánsku doslova „Správa hradů, zámků a nemovitostí), který hraje jak v tomto procesu tak v průběhu „normalizace Christiánie“ velkou roli, oznamil advokátům, že dokument „ve své původní formě“ již neexistuje…VÍCE

Zdroj: mochasin.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload