United we stay! Collective, offensive, subversive!

United we stay!
Demonstrace pro zachování autonomních prostorů
14. 3. 2009
Berlín počátkem r.2009: Proces gentrifikace pokračuje. Na počátku 90tých let tu bylo víc než 100 squatů, a teď zbývá už jen několik autonomních center. Jde o živoucí kulturní projekty. Ale s tím, jak postupují přestavby, modernizace a renovace, pokračuje také útok na naše zbylá centra. Jsme vytlačováni z města. V této chvíli je v Berlíně asi deset ohrožených projektů. Gentrifikace je proces, který nejen, že na nás útočí, ale také vyhání lidi z oblastí, kde žijí, z jejich sociálního prostředí.

Je mnoho těch, kteří nemohou a nechtějí zapadnout do toho překrásného obrazu Berlína a bohatého středu města pod vlajkou neoliberalismu. A ne pouze v Berlíně, ale všude. Nechceme být vyhnáni bez známky odporu. Naše projekty jsou rozmanité, plné barev a my sami jako jednotlivci jsme silní a umíme být slyšet. Chceme společně vyjít do ulic a požadovat:

– Politické řešení pro všechna naše centra.
– Detailní a okamžité řešení pro v tuto chvíli ohrožená centra a plochy obsazené travellerskými komunitami!
– Požadujeme konec neoliberální reorganizace města.

Město patří všem! Berlín by měl zůstat barevný, politický, kreativní, plný solidarity, živý, různorodý, ale také dostupný pro všechny. Když se spojíme, zůstaneme – společně, nepoddajně, subverzivně!

Naše rozhořčení chceme vyjádřit také kreativními akcemi mimo samotnou demonstraci, která proběhne v centru města, a přivítáme solidární akce doma i v zahraničí. Přijďte do Berlína, organizujte se, buďte spontánní.

Musíme zůstat spolu, plně solidární s našimi autonomními centry, na obranu svobodných projektů a nekomerční kultury. Dělejte svoje vlastní “přestavby” a přetvořte město v této rebélii proti vystěhování našich autonomních projektů!

Proti vyklizení a represím! Pro více života v samosprávě – v Berlíně a na celém světě!

Program, plakát a další informace najdete na: http://unitedwestay.noblogs.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload